Translate

sobota, 11 maja 2019

biszkopt czekoladowy bez proszku do pieczenia

   

BISZKOPT CZEKOLADOWY:
5 jaj
160 g cukru (3/4 szklanki)
120 g mąki (3/4 szklanki )
32 g kakao (3 pełne łyżki)
5 łyżek oleju

WYKONANIE:
 Całe jajka z cukrem ubijam na najwyższych obrotach miksera ,w tym czasie  mąkę i kakao przesiałam razem.
Kiedy masa jajeczna jest gotowa dodaję stopniowo mąkę delikatnie, powoli mieszając szpatułką , kiedy już nie widać mąki wlewam olej i delikatnie , powoli mieszam ciasto . Piekłam w foremce silikonowej o średnicy 20 cm,  ciasto przekroiłam na 3 blaty po ok 1 ,50 cm .

Foremkę posmarowałam "magiczną pastą " przepis TU.

 tak wygląda w środku 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz