Translate

piątek, 10 maja 2019

beziki

                       
            SKŁADNIKI : 4 białka (140g) , 2/3 szklanki cukru(200g), szczypta soli

ubijam białka ze szczyptą soli  najpierw powoli , (u mnie 5) potem na maksymalnych obrotach, cukier dodaję stopniowo , po łyżce, ubijanie trwa ok 10 - 15 minut aż cukier się rozpuści a piana będzie lśniąca, podzieliłam tą porcję na 3 ponieważ chciałam mieć beziki w 3 kolorach , dodałam fioletowego i różowego barwnika. Za pomocą tylek nr 2A 2D i 4B wyciskałam małe beziki

suszenie trwa 90 minut w temperaturze 100 C , to naprawdę łatwe a beziki można przechowywać w zamkniętym pudełku i używać do dekoracji tortów albo po prostu podjadać



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz